REACTIES

REACTIES ZANGLES

Ruim een half jaar volg ik zangles bij Olga. Zij geeft mij de juiste handvatten die ik nodig heb om vrij te kunnen spreken en te zingen. Met humor gaan we door de lessen heen waarbij ik verandering en groei merk. Dat ik mezelf niet hoef te verstoppen maar mezelf mag laten horen. En fouten maken mag, je wordt op een rustige manier gecorrigeerd en ze hoort werkelijk alles, al denk je zelf tijdens het zingen van niet. Een professioneel mooi mens waarbij het nooit een straf is om les te krijgen. Wat voor genre je ook wilt zingen, Olga staat er open voor en weet precies wat bij je stem past en wat niet. Mocht je denken niet te kunnen zingen, ga naar Olga. Want iedereen kan zingen met de tips die Olga geeft. Ik denk dat ik voorlopig nog wel even blijf plakken bij haar.

Anneke


Ik ben erg tevreden over de zanglessen. Je krijgt professionele ondersteuning door een zeer positieve en ondersteunende begeleiding. Je kunt zelf liedjes kiezen die je graag wilt zingen. Naast oefeningen tijdens de les ga je aan de slag met deze nummers. Er wordt serieus gewerkt aan zangtechnieken en ademhaling afgestemd op je niveau. Kortom voor een beginnende of meer gevorderde les waarbij ontwikkeling en plezier centraal staat ben je hier aan het juiste adres. Veel zangplezier toegewenst!

De Vries


Hallo Olga, de auditie ging best wel goed. Ze zeiden dat ik een van de beste technische zangeressen die ze tot nu toe hadden gezien was, dus dat was wel een groot compliment. Nog bedankt voor de extra lange les, heeft me zeker hierbij geholpen!

Groetjes, Hannah


Hoi Olga, optredens gisteren gingen super! Ontzettend veel complimenten gehad en ook mijn ouders zeiden dat de zanglessen dus wel degelijk hielpen.

Groetjes, Sam


Durfde ik voorheen absoluut niet in het openbaar te zingen... twee maanden geleden heb ik mijn man verrast met mijn zangkunsten op ons trouwfeest. Iedereen was in shock. Niet omdat het zo vreselijk klonk, integendeel juist! Ik heb ontzettend veel complimenten gehad, niemand had dit verwacht en/of aan zien komen, juist omdat ze weten dat ik nooit zing. Ik had vreselijke zenuwen vlak voor ik moest zingen en het schoot zelfs even door mn hoofd om het gewoon niet te doen, maar ik ben ontzettend trots op mezelf dat ik mijn angsten heb overwonnen. Sinds de zanglessen heb ik plezier gevonden in het zingen en geniet ik met volle teugen. Daar ben ik je echt zo ontzettend dankbaar voor! Je bent een lieve vrouw met veel geduld, een goed gehoor en je geeft heel persoonlijk les.

Heel erg bedankt, je was er echt bij op onze grote dag!!

Anouschka Pruijssers-op de Weegh


Ik heb nu 2.5 jaar zangles bij Olga. Daarvoor had ik geen enkele ervaring met muziek en/of zingen. Inmiddels zing ik dankzij de goede lessen van Olga alweer een 0.5 jaar bij een koor 4 stemmig missen van bekende componisten zoals Mozart.

Wim


Ik volg nu ongeveer een jaar zanglessen en heb dankzij Olga mijn zangkwaliteiten erg kunnen verbeteren. Olga coacht erg goed en legt alle zangtechnieken op een goede en begrijpelijke manier uit. Als ik eens een nummer minder goed zing gaat ze precies na waar dat aan kan liggen en geeft ze gerichte adviezen. De lessen zijn erg leuk en er is ruimte voor eigen inbreng. Kortom: ik ben erg tevreden. Dankjewel Olga!

Janneke


Auditie: gisteren ronde 2 gehad en ik ben het geworden!!! Bedankt voor al jou hulp daarbij! Ik waardeer jouw lessen heel erg!

Groetjes, Marieke


Met heel veel plezier ga ik elke week naar zangles bij Olga. Je leert technieken om je stem beter te gebruiken, die ze altijd met veel geduld uitlegt. Door de verschillende oefeningen merk je echt steeds een verbetering. Je kunt uit veel verschillende liedjes kiezen en er wordt altijd serieus aandacht besteed aan oefeningen en techniek, maar de les is voor mij ook altijd plezierig en ontspannend!

Marjolein


Ik was ook zo iemand die dacht: Zangles is zo niks voor mij!!! Maar na alle wekelijkse lessen (anderhalf jaar alweer) kan ik dat niet meer zeggen. Ik ben onwijs tevreden!!! Leuke lessen, veel persoonlijke coaching + aansturing en een stijgende lijn als het gaat om mijn zangkunsten :). Een aanrader dus!

Tamara


Nog steeds met de zanglessen bezig maar wil toch even laten weten dat ik super tevreden ben! Ook mijn omgeving is de vooruitgang opgevallen. In de lessen is echt persoonlijke aandacht voor wat ik precies nodig heb en ik kijk elke week weer uit naar de volgende les! Prettige kerstdagen en tot januari weer,

Karl


REACTIES CURSUSSEN

In een korte tijd veel geleerd. Nu alleen nog gaan toepassen en blijven oefenen. Uitleg was erg goed. Je bent een fijne zanglerares en hebt veel geduld.


Het was heel erg leerzaam om bij je te zingen. Ik vond het fijn dat ik ook meer aan de techniek van zingen kon werken. Heel duidelijk ben je in uitleg en je humor is ook fijn, breekt vaak het ijs als ik vast kom te zitten of als ik spanning voel. Dan kan ik weer loslaten. Heerlijk om weer te zingen. Spieren ontdekt die ik zelden bewust gebruik.


Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen met het zingen. Het is bijzonder dat als je de adviezen opvolgt, dat je stem verandert, zelfs zuiverder gaat klinken. Dank je wel!


De theorie/achtergrond was fijn om te zien en te horen. De praktijk was een goede aanvulling op mijn zanglessen. Ook is het leerzaam om te luisteren naar anderen. Werken in een klein groepje vind ik zelf erg prettig


Ik vond het erg interessant om de werking van de stembanden te zien. Diverse soorten inzingoefeningen vond ik erg leerzaam. Samen zingen was erg leuk, maar ook het bekijken en beluisteren van de andere leerlingen vond ik erg interessant. Ik vond het een erg interessante cursus! Misschien ook wel leuk om dit bij koren aan te bieden.


Ik heb totaal geen ervaring gehad met zangles. Ik ben gewoon in het koor gaan zingen omdat ik het leuk vond. Ik heb geleerd dat er heel wat komt kijken bij goed zingen. Ik had geen idee van resonantie. Er komt veel op je af en daardoor raak je soms in de war, maar uiteindelijk leer je je toch bewust worden. Het kan nog veel meer brengen dat ik gedacht had. Dank je wel Olga!


Ik heb vooral geleerd meer te durven zingen. Je geeft goede aanwijzingen en je voelt goed aan waar je bij moet sturen en wanneer je het mag laten rusten. Je manier van lesgeven is motiverend en erg positief! Veel succes!


© 2023 zangpraktijk Olga de Rooij