INDIVIDUELE ZANGLES

Iedereen kan (beter) leren zingen. In de zanglessen staat jouw ontwikkeling als zanger(es) voorop. Tijdens de proefles bespreken we o.a. jouw wensen en doelen ten opzichte van het zingen. Of het nou gaat om die ene solo-partij in het koor, een auditie voor het conservatorium of een talentenjacht, de vervulling van een languitgestelde droom of een bevrijdende ontspanning na een werkdag: het is mijn doel als zangdocent om jou te helpen dat doel te bereiken. Je kunt individuele zanglessen van 30, 45 of 60 minuten nemen.

GROEPSZANGLES

Groepszangles is de perfecte optie voor degenen die graag samen met een vriend(in) of collega-zanger(es) op les willen en degenen die individuele zangles te spannend of te duur vinden. Het is ook ideaal voor de (amateur) zangers die bv graag duetten willen zingen of de koorleden die hun partijen samen nog beter willen instuderen. Het voordeel van de groepszangles is dat je veel mogelijkheden krijgt om naar elkaar te luisteren en veel te leren van elkaar. Uiteraard leer je ook veel beter samen te zingen. Het is mogelijk om groepszangles met twee of drie personen te nemen. De minimale duur van de groepszangles is 30 minuten voor twee personen en 60 minuten voor drie personen.

ZANGLES EN/OF PIANOLES

Zangles kun je ook combineren met pianoles. Je leert dan noten en akkoorden lezen en spelen, jezelf begeleiden op de piano en je krijgt diepere inzicht in de muziek die je zingt. Je kunt er ook uiteraard voor kiezen om alleen pianolessen (zonder zang) te nemen. In beide vormen van de lessen wordt aandacht besteed aan de correcte pianohouding (lichaam - en handhouding), technische aspekten van het pianospel (bv. vingerzettingen, oefenen van akkoorden en toonladders, toonaanzet, legato en staccato spel, etc), kennis van de muziektheorie (o.a.noten - en akkoordenleer, maat en ritme, tempo, toonsoorten en intervallen). Zang en/of pianolessen zijn ook toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kunt zang en/of pianolessen van 30,45 of 60 minuten nemen.

ZANGLOGOPEDIE/ HULP BIJ STEMPROBLEMEN

Wanneer je dagelijks veel moet praten kun je merken dat je stem sneller moe en/of hees wordt. Je kunt het steeds moeilijker gaan vinden om volume te maken of je kunt zelfs aan het einde van de dag je stem verliezen. Dat zijn de tekens dat je je (spreek)stem verkeerd gebruikt. Technisch verantwoorde zanglessen zijn een leuk en goed alternatief voor logopedie en bieden hier een effectieve oplossing voor. Wanneer de stem beschadigd is zijn kortere, maar regelmatige lessen aan te raden, bv een of twee keer per week 30 minuten.

© 2023 zangpraktijk Olga de Rooij