CURSUSSEN

Voor individuele zangers

Ik organiseer regelmatig zangtechniek cursussen en workshops in Tilburg. De actuele informatie over de data, tijden, plaats en prijzen wordt op deze pagina gezet zodra ze bekend zijn. Mocht je interesse hebben om een zangtechniek cursus te volgen, stuur me (geheel vrijblijvend) een bericht en ik houd je persoonlijk op de hoogte.

De beschrijving van de cursussen en workshops vind je onder aan deze pagina.

Voor koren

De zangteckniek cursussen en workshops zijn ook  uitermate geschikt voor koren. Als dirigente van twee koren weet ik uit ervaring welke problemen de koorleden vaak tegen komen en bied ik daar graag een oplossing voor. Ik bied de koren ook een mogelijkheid om hun wensen vooraf te bespreken zodat de workshop geheel aan hun wensen afgestemd kan worden. Kortom, mochten jullie als koor interesse hebben in een cursus of workshop, neem svp contact op om verdere details te bespreken.

De beschrijving van de cursussen en workshops vind je hieronder.

INHOUD CURSUSSEN EN WORKSHOPS

ZANGTECHNIEK 1

Begrijp hoe je stem werkt en verbeter je zangtechniek in vier bijeenkomsten!

Deze cursus biedt beginnende zangers de mogelijkheid om de basisprincipes van de zangtechniek te leren en ervaren zangers de mogelijkheid om hun kennis te verdiepen. In deze cursus zijn theorie en praktijk nauw met elkaar verbonden. De onderwerpen die in deze cursus aan bod komen zijn o.a.

  • De bouw en de werking van het stemapparaat
  • De resonantieruimtes van het lichaam en het gebruik hiervan voor het produceren van vrije klanken
  • De basisprincipes van ademsteun en het verschil tussen ademsteun en ademhaling
    Klankplaatsing, uitspraak en articulatie
  • De meest effectieve manieren om een stuk in te studeren
  • De rol van de mentale faktor en het bewustzijn bij het zingen

Bovendien krijg je tijdens de cursus de kans om de belangrijkste aspekten van de zangtechniek te oefenen en je ontvangt alle oefenbestanden digitaal om ook thuis zelfstandig te kunnen studeren.

Duur cursus – vier bijeenkomsten van 60 minuten

ZANGTECHNIEK 2

Bij deze cursus ligt de focus op de ontwikkeling van de individuele stem. Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal vier deelnemers waardoor er ruimschoots ruimte is voor individuele aandacht en persoonlijke tips.


De deelnemers krijgen ook veel mogelijkheden om naar elkaar te luisteren en daardoor de verschillende manieren van klankproductie beter te horen en te begrijpen.

Duur cursus – vijf bijeenkomsten van 60 minuten

WORKSHOP STEMVORMING

Workshop stemvorming is de perfecte oplossing voor degenen die hun kennis van de stemwerking willen opfrissen en intensief aan hun zangtechniek willen werken. Alle belangrijkste aspekten van de zangtechniek komen aan bod, o.a. ademhaling en ademsteun, klankproductie en klankplaatsing, uitspraak en articulatie, podiumpresentatie.

Duur workshop – drie uur met een pauze.

© 2023 zangpraktijk Olga de Rooij